--> KadoKado.com <-- Doporučuji!

sobota 2. února 2008

PragoCon 2008 - Fotky, Videa, Dojmy

Na místo určení (gymnázium Buďánka) dorážíme s kamarádem kolem šesté hodiny večerní. Z kopce, kterém se škola nachází, byl krásný noční výhled na spousty pohybujících se světýlek.Po vstupu jsme dostali visačky a modrý pásek na ruku, který nám umožnil zde být přes noc do příštího dne. Nejdříve jsme si prošli celé prostory, abychom se zorientovali a měli přehled kudykam :) Naše první zastávka (náhodná :) byla přednáška/diskuze o tom, jak ve filmu/hře budovat správnou atmosféru a spousty jiných témat, ke kterým jsme odbočovali (rozdíly ve starších a moderních RPG, crossgender, railroading...). Po asi hodinové diskuzi jsem přešli na přednášku o indických tancích, doprovázené videoukázkami z Bolywoodských filmů, po které následovala živá ukázka.

O stravu se nám staral bufet, u kterého byla i jedna ze dvou hracích místoností. A her bylo opravdu hodně!

Mimo hry se prodávali i knížky, kermika a různé jiné fantasy předměty.Následovala přednáška, zabývající se ženským ovlivňováním mužů, aby dosáhli svého. Začalo se dějepisným rozborem několika žen z historie čech a příklady jejich úspěšných manipulací, které se projevili ve vývoji doby. Poté se rozpoutala vášnivá debata, kdo kdy jak koho manipuluje, jaké techniky ženy používájí a dokonce, že i muži mají svá tajemství :), která jsme samozřejmě nechtěli vyzradit.
Večer jsme strávili u promítání oblíbených animovaných seriálů, kdy na mě dýchla nostalgie. Viděli jsme My z Kačerova, Gumídky, Želvy Ninja a jejich novější zpracování z roku 2003.
A na noční odpočinek jsme se odebrali do promítacího sálu japonského anime.Zde jsme do rána shlédli 12ti-dílný akční seriál, plný démonů a krve, Devil May Cry.
Vtipnou vsuvkou byl videoklip od Tomboye :)
(YouTube, N-Joy, Google Video)
A ráno jsme se kolem deváté hodiny vydali zmoženi únavou na cestu domů. Celkový dojem byl více než uspokojivý - ani chvíli jsme se nenudili :)

Žádné komentáře: